Založ si blog

Sulík si trhá vlasy kvôli kokainu a nie referendu

Priznám sa priatelia moji pravdiví,  že sa mi už nechce ani k Sulíkovi vracať. Vracať z toho, čo robí predseda NR SR  a ako dehonestuje túto ústavnú funkciu sa chce asi viacerým. Popravde, napísal som niečo k tomu, že asi mu preskočilo http://vladimirgurtler.blog.pravda.sk/2010/09/13/kokain-ako-prostriedok-ukazat-ze-vam-uz-totalne-sibe/

a neviem, či to prepnutie v jeho mozgu súvisí aj s jeho referendom http://vladimirgurtler.blog.pravda.sk/2010/09/13/je-referendum-krala-richarda-ucelovy-podvod-na-400-000-obcanoch-alebo-pravda-zvitazi-cast-i/, ale keďže už mám 3 dni napísanú druhú časť príbehu:

Je referendum Kráľa Richarda účelový podvod na 400 000 občanoch alebo Pravda zvíťazí? – právne pokračovanie pravdivého príbehu, tak to teraz publikujem a snáď si predseda dá pár dní pauzu a nebudem musieť niečo o ňom písať, či komentovať a tým tému referendum do oznámenia výsledkov referenda uzatváram.

Ďalej teda píšem v skratke o referende z právneho hľadiska. Snažil som sa to zjednodušiť, ale ak nemáte chuť na právnické stanoviská, nečítajte a prejdite na iný blog.

ÚSTAVA SR

Čl.98
(1) Výsledky referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda.

Čl.99
(1) Výsledok referenda môže Národná rada Slovenskej republiky zmeniť alebo zrušiť svojím ústavným zákonom po uplynutí troch rokov od jeho účinnosti.

Medzi nedostatky právnej úpravy inštitútu referenda patrí:

– právna úprava nerozlišuje medzi referendom decizívnym (ktoré môže mať podobu obligatórneho referenda alebo fakultatívneho referenda) a referendom konzultatívnym (poradným), ktoré nie je prameňom práva, svojou podstatou je vyjadrením politickej vôle občanov,

– stupeň právnej sily návrhov prijatých v referende nie je upravený v ústave, ani v zákone o spôsobe vykonania referenda.

Ústavný súd Slovenskej republiky svojim rozhodnutím sp. zn. II. ÚS 31/97 namiesto toho, aby výkladom čl. 72 a čl. 93 ods. 2 vniesol jednoznačnosť do nášho právneho poriadku ohľadne predmetu referenda, tak sa dopracoval k záveru, ktorý je inkoherentný. Z výroku citovaného rozhodnutia vyplýva, že „zákonodarná moc v Slovenskej republike je upravená dvojakým spôsobom. Táto moc patrí nielen Národnej rade Slovenskej republiky, ale aj priamo občanom. Ústava Slovenskej republiky neobsahuje zákaz, aby predmetom referenda podľa čl. 93 ods. 2 ústavy bola otázka o zmene ústavy alebo jej časti.“ Naopak z odôvodnenia rozhodnutia sa dozvieme, že občania by mali odpovedať na otázku „áno“ alebo „nie“ a následne by Národná rada Slovenskej republiky mala za povinnosť prijať príslušný ústavný zákon na zmenu ústavy. Toto rozporné rozhodnutie vyvolalo a vyvoláva množstvo ohlasov.

Ústavný súd rozhodol, že aj keď referendom nemožno priamo meniť ústavu (ale aj ústavné zákony a obyčajné zákony), má takéto rozhodnutie občanov v referende ústavnú relevanciu. Teda prijatie návrhu v referende má ústavnú relevanciu v tom zmysle, že ním občania zúčastnení na hlasovaní udelia parlamentu príkaz, aby v súlade s návrhom prijatým referendom zmenil časť ústavy, ktorá bola predmetom referenda.

Čl.84

(4) Na prijatie ústavy, zmenu ústavy, ústavného zákona, na vyslovenie súhlasu s medzinárodnou zmluvou podľa čl. 7 ods. 2, na prijatie uznesenia o ľudovom hlasovaní o odvolaní prezidenta Slovenskej republiky, na podanie obžaloby na prezidenta a na vypovedanie vojny inému štátu je potrebný súhlas aspoň trojpätinovej väčšiny všetkých poslancov.

Je na platnosť volieb potrebné, aby sa na nich zúčastnil určitý počet ľudí?

Nie, voľby budú platné a zástupcovia občanov do NR SR budú zvolení bez ohľadu na počet ľudí, ktorí sa zúčastnia volieb.

Nevyhnutná nadpolovičná účasť (teda viac ako 50% ľudí zo všetkých oprávnených voličov) je na Slovensku podmienkou platnosti referenda, voľby sú platné bez ohľadu na volebnú účasť.

Vidíte priatelia v čom je základný problém?

Všetko by sa dalo urobiť úplne jednoducho. Ale muselo by sa chcieť

  1. alebo urobiť úspešné referendum o zmene kvóra na platnosť referenda – tzn. zmeniť článok 98 ústavy, aby nebolo žiadne kvórum na platnosť REFERENDA.

MEDZI zmyslom a účelom referenda a volieb totiž nie je žiaden rozdiel. Obe sú absolútnym základom demokracie

  1. alebo ešte jednoduchšie: aspoň trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov NR SR zmeniť článok 98 Ústavy, aby nebolo žiadne kvórum na platnosť REFERENDA.

Rozhodnutie podľa bodu 2, by bolo najjednoduchšie, najlacnejšie a na maximálnu možnú mieru by zvýšilo stupeň DEMOKRACIE v Slovenskej republike.

POLITICI však demokraciu na Slovensku len trpia, oni uznávajú iba partokraciu a hrajú DIVADLO.

Žiaľ úspešne, keďže Slovač im to divadielko pekne papká.

Heslá, ktoré som vymyslel:

  1. Tvrdia, že sa to nedá. Neverte im. Klamú, zavadzajú a zavádzajú.
  2. Pošlime neschopákov a motákov do večných lovíšť. Hanba im. Zmeňme to! (Zvoľme si kandidátov, ktorí držia slovo! – dočasne nahrádzam): Zúčastnime sa referenda 2010!

by tak mohli v budúcnosti byť viac ako menej aktuálne a snáď aj zľudovieť ako tá pesnička: A od Prešóóva, a od Prešóóóva, a od Prešóóóva v tým poľu …

Takže náš Riško si netrhá vlasy kvôli referendu, účasti na ňom, výsledku referenda. Nie, Richard si trhá vlasy kvôli kokainu a fun.

„Niekto má to šťastie, že jeho život aj po 40tke, pokračuje ako žúr 20ročného, kde nočný záťah Bratislavou sa strieda so strihaním vlasov a pod., a ja, Kráľ Richard to šťastie mám. Nabudúce urobíme niečo zas také crazy chlapi a bude to také kúúúúúúúúúúúúúúúllll.. Chlapi, ja sa tak dobre bavím. Nikdy som si nemyslel, že zažijem toľko zábavy a stálo ma to iba dva roky na nete a písanie BLOGov raz za týždeň. Vždy som Vám hovoril, že ľudí s dobrým marketingom, blogmi a internetom urobíme.

A v hlave už mám ďalšiu p……….vinu. Sa zabavíme. Kuva, nič v robote nerobím a oni o mne píšu, blogujú, boja sa ma a ešte mi poddaní aj ležia pri nohách a platia moje večere s blogermi. What a wonderful life I´ve got.“

Váš Richard

Názor vyjadruje slobodný názor a súkromné stanovisko Vladimíra Gurtlera s použitím info z upjš a nechodímnaprednášky. Slobodné, súkromné a nezávislé stanoviská a názory a pod. vyššie menovaného budú, resp. môžu byť, niekedy viac a niekedy menej prezentované aj na www.vladimirgurtler.sk

Vymazané blogy

25.01.2012

Vymazané blogy Áno bratia a sestry v Kristu na Slovensku. Ozývam sa ku Vám po dlhej predlhej dobe na mediálnom nosiči pravdy nepravdivej farizejskej nie preto, že chcem, ale preto, že musím. Lebo pravdu vždy treba hovoriť aj keď Farizeji a Judáši (Fajovia) Vám napriek a naprieky robiť budú. Po upozornení od fanúšikov mojich som sa pozrel na môj blog pravdy, kde som publikoval [...]

Košický diamant žije a prežije

26.02.2011

aj nepriazeň pravdy, nepriateľov pravdy a iných Farizejov a Judášov. Ocitli sme sa na blackliste pravdy ako ste si už (ne) priatelia KassaDiamondu určite všimli. Je tomu už temer mesiac. Aby sme Vám priatelia pravdy pravdiví a aj iní teda objasnili, že čo, prečo, načo, začo a aj na základe Vašich dopytov, že prečo to tak skončilo, tak uverejňujeme tento blok atak a ako [...]

Pet fľaškou KassaDiamondu nie na porsche ale s Phil Collinsom

30.01.2011

Áno priatelia, košický diamant aj v časoch zimy a nepriazni počasia robí na Slovensku neobvyklé veci. btw. vo Švajčiarsku je to bežné. Dneska uplynulo 60 rokov od úmrtia Ferdinanda Porsche a zároveň tiež 60 rokov od narodenia Phila Collinsa. Tieto dve udalosti presvedčili wodcu, aby sme ho presvedčili a povozili sa všetci priatelia pravdy na wodcovom kabriolete, zababušení, [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

vladimirgurtler

o práve a spravodlivosti, ekonomickej kríze, budúcnosti ľudstva, a o iných obyčajných neobyčajných veciach, či ľuďoch. V predvečer 7.septembra 2010 bola podpísaním DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE založená platforma nezávislých občanov 7statočných a stal som sa jej hovorcom. Ako nezávislý kandidát za 7statočných som bol Košičanmi v komunálnych voľbách dňa 27. novembra 2010 zvolený za poslanca miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Sever. 7statocnych.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 147
Celková čítanosť: 491564x
Priemerná čítanosť článkov: 3344x

Autor blogu

Odkazy