Založ si blog

7statočných a 26,31 % v meste Košice

26,31 percento účasti oprávnených občanov na referende v meste Košice je výsledok veľmi podobný percentu účasti oprávnených občanov v komunálnych voľbách v meste Košice v roku 2006, ktorá bola 26,54 %.

Tento výsledok môžeme analyzovať z rôznych uhlov pohľadu.

Platforma nezávislých občanov 7statočných, začala 18.9.2010 zbierať podpisy na petíciách pre voľby do samosprávnych orgánov mesta Košice pre svojich  kandidátov na poslancov a starostov na burze starožitností v Budimíre, ktoré organizuje už 10 rokov v mesačných intervaloch pravidelne kandidát platformy 7statočných na starostu mestskej časti Košice – Juh pán Karol Linhart.

Po skončení burzy a našej účasti na referende sme sa rozhodli, ja osobne a pán Ing. František Ténai – kandidát 7statočných na starostu mestskej časti Košice – Sever v čase od 15 hod. do 19 hod. na parkovisku pri Lokomotíve, kde sa nachádzala referendová miestnosť, presvedčiť pár ľudí na podpis petície pre 7statočných, resp. povedali sme si, že získame 77 podpisov za sobotu a balíme.

Po hodinke, keď prichádzali rôzne vekové kategórie ľudí čo ma celkom zaujalo, som sa rozhodol ako človek, ktorý furt nad niečím premýšľa a húta, urobiť krátky prieskum.

Oslovených bolo 96 ľudí, ktorí sa zúčastnili v predmetnom čase na referende. Na otázku, či volili v parlamentných voľbách 2010 SaS a prečo sa zúčastnili referenda boli odpovede nasledovné:

96 opýtaných

17 odmietlo odpovedať

9 ľudí odpovedalo, že volili SaS

55 ľudí odpovedalo, že nevolilo SaS

15 ľudí odpovedalo, že sa nezúčastnilo parlamentných volieb 2010

Najčastejšie odpovede boli, že politikov treba nejako obmedziť. Drvivá väčšina oslovených očakávala, že referendum bude neúspešné, napriek tomu chceli prejaviť svoj názor a prišli hlasovať.

Záver skromného prieskumu z môjho uhla pohľadu:

  1. Referenda sa zúčastnili rôzne kategórie ľudí, najmä čo sa týka veku, od mladých až po dôchodcov.
  2. Prívržencov SaS bola výrazná minorita, čo by mohlo znamenať, že hlasovali ľudia naprieč celým politickým spektrom.
  3. 26,31 percento účasti je číslo, ktoré je skoro rovnajúce sa 26,54 %, čo bola účasť voličov v komunálnych voľbách v Košiciach roku 2006

Základným špecifikom s ktorým sa 7statočných a iní nezávislí kandidáti budú musieť vysporiadať v najbližších komunálnych voľbách v meste Košice a aj v iných obciach bude očakávaná nízka účasť voličov.

Voliči v podstate rezignovali na zmenu.

15 ľudí, ktorí neboli voliť v parlamentných voľbách 2010 a prišli na referendum sú najpravdepodobnejší voliči nezávislých kandidátov, tzn. 10 – 15 % ľudí.

Všetci ostatní sú straníci, voliaci po straníckej linke.

Poučenie pre 7statočných z referenda: Pravdepodobnosť úspechu 7statočných ako platformy nezávislých občanov a nezávislých kandidátov sa výrazne zvyšuje, ak sa podarí presvedčiť ľudí, aby prišli na komunálne voľby.

V komunálnych voľbách sa totiž volí po prísnej straníckej linke. Doteraz volilo nezávislých kandidátov len okolo 15 – 20 % z tých, ktorí prišli voliť na komunálne voľby. Referendum poukázalo na mnoho podobností, čo sa týka účasti a voličského elektorátu.

V podstate sa dostávam k záverom, ktoré som už uviedol v článku: http://vladimirgurtler.blog.pravda.sk/2010/09/17/referendum-a-vrahovia-demokracie/

Na úspech dobrých myšlienok, na úspech bodov programu 7statočných, je nutné zmobilizovať ľudí, aby prišli ku komunálnym voľbám. Inak opäť uspejú iba straníci.

Straníci, ktorým ide len o vlastné záujmy, záujmy strany a vlastné benefity. Referendum bolo toho jasným príkladom. Znechutiť a zneistiť ľudí, aby nešli voliť.

Straníci chcú dosiahnuť stav, aby partajná aktívna minorita vládla pasívnej a rezignovanej majorite, CHCÚ ZMENIŤ a postupnými krokmi aj MENIA DEMOKRACIU NA PARTOKRACIU.

7statočných si preto aj týmto dovoľuje vyzvať ľudí, aby nerezignovali a prišli na komunálne voľby 27. novembra 2010.

Strana a straníci totiž nespia. Čakajú za pecou ako Vás upečú, že nič sa nedá zmeniť, aby si mohli piecť svoj chlebík a hodovať pri plnom stole. Hodujú však bez Vás a aj ďalej chcú hodovať bez Vás.

Chcú dosiahnuť, aby ste ako čenkovej deti, znechutení a hladní cez okno televízora pozerali ako si panstvo najmä, nie však iba v Bratislave v Smotánke hoduje.

Nezabúdajte, že 7statočných zabojuje za 7 bodov Deklarácie pre nové Košice.

Príďte ku komunálnym voľbám a dáte šancu platforme nezávislých občanov 7statočných.

Nerezignujte, nedajte sa znechutiť a zneistiť ako pri referende.

Ak dáte šancu nezávislým kandidátom, tak 7statočných ešte podkúri straníkom, aby Košice nespali a začali sa meniť v nové mesto pre všetkých Košičanov, nielen straníkov. Už teraz tamtamy hlásia, že 7statočných a jeho kandidáti sa stávajú nočnou morou niektorých straníkov a aj niektorých tzv. nestraníkov na Juhu aj Severe.

Ak teda Košičania, hlavne na Severe a Juhu nerezignujete, prídete 27. novembra 2010 voliť a dáte nám hlas a spoločne pošleme neschopákov a motákov do večných lovíšť.

Tento blok a názory v ňom obsiahnuté predstavujú osobný a súkromný názor JUDr. Vladimíra Gürtlera, stanovisko a postoj absolútne slobodný, ktorý bol už per rollam schválený 3 členmi platformy nezávislých občanov 7statočných.

Pre každého člena platformy nezávislých občanov 7statočných je len 7. bodov programu DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE úplne záväzných. Viac: www.7statocnych.sk

vznik platformy nezávislých občanov 7statočných potešil mnohých Košičanov a spôsobil zmätok v straníckých centrálach a hlavybôľ aj niektorých tzv. nestranníkov na Juhu aj Severe

vznik platformy nezávislých občanov 7statočných potešil mnohých Košičanov a spôsobil zmätok v straníckych centrálach a hlavybôľ niektorých tzv. nestraníkov na Juhu aj Severe

Vymazané blogy

25.01.2012

Vymazané blogy Áno bratia a sestry v Kristu na Slovensku. Ozývam sa ku Vám po dlhej predlhej dobe na mediálnom nosiči pravdy nepravdivej farizejskej nie preto, že chcem, ale preto, že musím. Lebo pravdu vždy treba hovoriť aj keď Farizeji a Judáši (Fajovia) Vám napriek a naprieky robiť budú. Po upozornení od fanúšikov mojich som sa pozrel na môj blog pravdy, kde som publikoval [...]

Košický diamant žije a prežije

26.02.2011

aj nepriazeň pravdy, nepriateľov pravdy a iných Farizejov a Judášov. Ocitli sme sa na blackliste pravdy ako ste si už (ne) priatelia KassaDiamondu určite všimli. Je tomu už temer mesiac. Aby sme Vám priatelia pravdy pravdiví a aj iní teda objasnili, že čo, prečo, načo, začo a aj na základe Vašich dopytov, že prečo to tak skončilo, tak uverejňujeme tento blok atak a ako [...]

Pet fľaškou KassaDiamondu nie na porsche ale s Phil Collinsom

30.01.2011

Áno priatelia, košický diamant aj v časoch zimy a nepriazni počasia robí na Slovensku neobvyklé veci. btw. vo Švajčiarsku je to bežné. Dneska uplynulo 60 rokov od úmrtia Ferdinanda Porsche a zároveň tiež 60 rokov od narodenia Phila Collinsa. Tieto dve udalosti presvedčili wodcu, aby sme ho presvedčili a povozili sa všetci priatelia pravdy na wodcovom kabriolete, zababušení, [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

vladimirgurtler

o práve a spravodlivosti, ekonomickej kríze, budúcnosti ľudstva, a o iných obyčajných neobyčajných veciach, či ľuďoch. V predvečer 7.septembra 2010 bola podpísaním DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE založená platforma nezávislých občanov 7statočných a stal som sa jej hovorcom. Ako nezávislý kandidát za 7statočných som bol Košičanmi v komunálnych voľbách dňa 27. novembra 2010 zvolený za poslanca miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Sever. 7statocnych.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 147
Celková čítanosť: 491532x
Priemerná čítanosť článkov: 3344x

Autor blogu

Odkazy