Založ si blog

Slóóón, Gurtler, ci Slóóón, co zas chceš (časť I.)

aby sme ti podpísali? Nasleduje 7 minút diskusie a: Necháááj Zoli, šak to toty 7statočných, hovorí Pali…Dááj podpišeme, dobrí šráci. Treba tú starú na SEVERE už zmeniť…Teba poznám, ty si toten slon, ne? Ideš aj na primátorá? Kto? Slon? Šak on s klobúkom, jaký slon?

Aj tieto hlášky a mnohé iné počúvame pri zbieraní podpisov.

Platforma nezávislých občanov 7statočných, vznikla 6 septembra 2010 podpisom DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE a začala 18. septembra 2010 zbierať podpisy pod petície, aby sa kandidáti 7statočných mohli uchádzať o hlasy Košičanov v komunálnych voľbách 27. novembra 2010.

Poviem Vám priatelia moji pravdiví, je to brutál. Pred štyrmi rokmi som zbieral hlasy sám a  easy to nebolo. Viac: http://www.gurtler.sk/volebna-kampan/

Dnes je nás 7statočných a v niektorých okamihoch mám pocit, že je to brutál na druhú. Ako iniciátorovi platformy nezávislých občanov 7statočných sa mi podarilo dať dokopy 7 správnych ľudí, ktorí chcú zmeniť Košice v lepšie mesto, ale už začiatok je kuva kuva ťažký.

Ľudia neveria. Ľudia už neveria nikomu. Sú sklamaní a kašlú na všetko. Ľudia keď počujú slovo politika, tak sa skoro ani nechcú s Vami baviť.

Po 20 rokov od pádu berlínskeho múra, títo…….a teraz do poviem na plnú hubu ako súkromná osoba Vladimír Gurtler: títo terajší politici (česť výnimkám), štátni, komunálni, mestskí, obecní politici – títo stranícki špinavci, farizeji, judáši a hajzli, tak znechutili ľudí, že ľudia už  nechcú s politikou a vecami verejnými nič mať, nie to ešte aj podpisovať petičné hárky. Politici pridali do zákona o petičnom práve  ďalším zákonom č. 112/2010 Z. z. aj to, že ľudia musia uviesť k podpisu tiež svoj dátum narodenia, aby to nezávislým kandidátom pri zbieraní podpisov ešte viac skomplikovali a ľudí odradili v podpisovaní petičných hárkov.

Podpísať kandidatúru úplne normálnym kandidátom – nezávislým kandidátom je sem tam aj sizyfovská robota. Straníci žiadne podpisy nepotrebujú. A na tom, že ľudí a ani ich podpisy už nepotrebujú raz pohoria. Hoci zatiaľ im stačia hlasy straníkov a kámošov pre výhody.

Hoc chýr o 7statočných sa šíri závratnou rýchlosťou, stále to ešte nie je podľa môjho očakávania a preto sa trávi kúščik viac času pri podpisoch.

V stredu však začíname s klobúkmi. Každý, kto urobí niečo dobré pre Košice, prinesie nejaký dobrý nápad, pomôže platforme nezávislých občanov 7statočných zmeniť Košice v lepšie mesto dostane od 7statočných klobúk. Ak teda chcete klobúk, volajte nám na 0915 950 945 alebo pošlite mail: hovorca@7statocnych.sk

Je som bol na podobne relatívne nie easy stav pri zbieraní podpisov pripravený.

Menší šok však zažívajú pán Karol Linhart – kandidát na starostu mestskej časti Košice – Juh a Ing. František Ténai – kandidát na starostu mestskej časti Košice – Sever, ako spoloční kandidáti platformy nezávislých občanov 7statočných.

Ak to skromne preženiem, tak poviem: „kukajú jak puci“, že darmo sú známi, darmo niečo v živote dokázali a urobili dobré aj pre Košice. Dnes obaja potrebujú podpisy ako nezávislí kandidáti, aby mohli kandidovať a ľudia sa dívajú a mnohí váhajú. Obaja totiž nie sú straníci, ale len fasa šraci bez straníckej knižky.

Ľudia váhajú, dokiaľ do miestnosti nevpálim ja, hovorca 7statočných a nepoviem, či skôr nezakričím: „Kuva chlapi, ak chcete zmenu, zmenu k lepšiemu, chcete lepšie Košice, tak podporte podpisom týchto fasa šrácov: „pán Karol Linhart – kandidát na starostu mestskej časti Košice – Juh a pán Ing. František Ténai – kandidát na starostu mestskej časti Košice – Sever.“

Linhrat začína chápať, že byť známy je síce fasa ale to samo o sebe ešte nestačí. Ténai to pochopil hneď prvý deň.

Problémom je, že dnes môžete byť najsamlepší človek ale ak idete do politiky, hoci aj komunálnej, tak ľudia váhajú, pochybujú.

Ľudia už stratili skoro všetky ilúzie o čestnom a férovom prístupe politikov k nim. Nechápu, prečo chcete ísť do komunálnych volieb (moje osobné stanovisko bude uvedené v druhej časti)

Nič menej, všetko ide podľa môjho plánu. Plán je jasný a dodržiava sa. Postupnosť krokov sa plní a všetko ide ako má.

Len Linhart a Ténai očakávali, že Košičania nebudú až tak sklamaní z terajších košických radných pánov a nemysleli si, že to sklamanie a frustrácia Košičanov sa bude prenášať aj priamo na nich.

Nechápu, prečo by oni, ktorí nikdy neboli v politike, podpísali DEKLARÁCIU pre  nové Košice: http://www.7statocnych.sk/deklaracia.php, chcú urobiť niečo dobré pre Košice a chcú plniť v rámci  svojich možností a schopností 7 bodov DEKLARÁCIE statočne, čestne mali niesť biľag za prechmaty a neférovosť terajších komunálnych politikov.

Obaja sú čestní a charakterní Košičania. Držia slovo a sú chvíle, keď sa pozerajú na mňa a v ich očiach vidím otázku:  „Dr. Gurtler, načo sme sa to s Vami dali? Bolo nám to treba?“

Včera večer po zozbieraní 87 podpisov som si s nimi sadol u mňa na dome k šálke horúceho čaju a hovorím im: „Chlapi, ste super. Máme jasný a konkrétny program 7 bodov. Žiadne frázy. Ide Vám to dobre. Robíme dobrú vec a ak sa o nás dozvie aspoň 100 000 Košičanov, ak budú o 7statočných rozprávať a sem tam aj neverbálne nám pomôžu, je veľká šanca, že dobré veci sa podaria.

Vnímajte ľudí, že sú len proste teraz sklamaní. Sú sklamaní, hoci nie z Vás. A pochybnosť o dobrých úmysloch sa proste prenáša aj na nás, 7statočných.

7statočných uspeje, ak presvedčí mlčiacu väčšinu sklamaných KOŠIČANOV.

Počuli ste čo mi povedal Zoli: „Gurtler, ci CoCót, čo zas chceš, aby sme ti podpísali?“

Áno, Zoli to povedal, ale zmenil slovo CoCót po 7 minútach debatky na: „OK, podpíšeme, ste fasa šráci ale dodržte slovo šráci.“

Zoli nadával všeobecne, lebo tým hajzlom hore už neverí. A keď sme začali o politike, myslel si, že aj my sme podobní hajzli. Potom si však po 7 minútach debaty uvedomil, že ja som ten slon z roku 2006 a Pali si spomenul, že dostal do schránky leták 7statočných. Pridal sa aj iný super Košičan a nakoniec podpísali petičný hárok všetci traja. Lebo Vy dvaja ste ich tiež korektne a slušne presvedčili. Len to chcelo trochu viac času ako ste p. Linhart očakávali. Ľudia totiž osobne vidia, že my nie sme hajzli ako tí hore, držíme slovo.

Každý nám môže zavolať na mobil a ideme medzi ľudí.

ÁNO, ide to ťažko, ale ktorá dobrá vec sa rodí ľahko? Hovorím Vám chlapi: „Sme dobrí, vydržíme, zabojujeme a Košičania prídu na to, že straníci ich doviedli do slepej uličky. Chce to ale čas a prejdenie kilometrov medzi ľuďmi.

7statočných je sila, je to legenda, je to myšlienka.

7statočných a našich 7 bodov programu DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE sú viac ako slová a nič nehovoriace frázy.

7statočných ak počujete, tak v mysli Vám preblesne niečo fakt dobré, niečo čo prežilo a prežije roky.

Je to symbol. Symbol, že ak bojujete za dobrú vec, tak môžete buď uspieť alebo padnúť v boji. Tak ako ja sa nikdy nevzdávam a múdry slon len čaká na svoj čas, tak aj Vy  a my, 7statočných spoločne bojujeme za dobré veci pre Košice a aj  preto ste jednými zo 7statočných, ktorí prebudia Košičanov z letargie a prelomia sklamania ľudí spôsobené straníkmi.

Keby som Vás za statočných a čestných Košičanov nepovažoval, nesedíme u mňa na dome a nebojujeme za lepšie Košice.

Čas ukáže, že 7statočných nebojuje za lepšie Košice a Košičanov nadarmo. Len musíme zobudiť mlčiacu a sklamanú väčšinu Košičanov.

Ak chcete podporiť platformu nezávislých občanov 7statočných, podporte nás, pridajte sa k nám, povedzte o 7statočných svojim priateľom, kamarátom, známym.

THX.

Ďakujeme, že podporujete platformu nezávislých občanov 7statočných.

vladimirgurtler

www.7statocnych.sk

Vymazané blogy

25.01.2012

Vymazané blogy Áno bratia a sestry v Kristu na Slovensku. Ozývam sa ku Vám po dlhej predlhej dobe na mediálnom nosiči pravdy nepravdivej farizejskej nie preto, že chcem, ale preto, že musím. Lebo pravdu vždy treba hovoriť aj keď Farizeji a Judáši (Fajovia) Vám napriek a naprieky robiť budú. Po upozornení od fanúšikov mojich som sa pozrel na môj blog pravdy, kde som publikoval [...]

Košický diamant žije a prežije

26.02.2011

aj nepriazeň pravdy, nepriateľov pravdy a iných Farizejov a Judášov. Ocitli sme sa na blackliste pravdy ako ste si už (ne) priatelia KassaDiamondu určite všimli. Je tomu už temer mesiac. Aby sme Vám priatelia pravdy pravdiví a aj iní teda objasnili, že čo, prečo, načo, začo a aj na základe Vašich dopytov, že prečo to tak skončilo, tak uverejňujeme tento blok atak a ako [...]

Pet fľaškou KassaDiamondu nie na porsche ale s Phil Collinsom

30.01.2011

Áno priatelia, košický diamant aj v časoch zimy a nepriazni počasia robí na Slovensku neobvyklé veci. btw. vo Švajčiarsku je to bežné. Dneska uplynulo 60 rokov od úmrtia Ferdinanda Porsche a zároveň tiež 60 rokov od narodenia Phila Collinsa. Tieto dve udalosti presvedčili wodcu, aby sme ho presvedčili a povozili sa všetci priatelia pravdy na wodcovom kabriolete, zababušení, [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

vladimirgurtler

o práve a spravodlivosti, ekonomickej kríze, budúcnosti ľudstva, a o iných obyčajných neobyčajných veciach, či ľuďoch. V predvečer 7.septembra 2010 bola podpísaním DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE založená platforma nezávislých občanov 7statočných a stal som sa jej hovorcom. Ako nezávislý kandidát za 7statočných som bol Košičanmi v komunálnych voľbách dňa 27. novembra 2010 zvolený za poslanca miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Sever. 7statocnych.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 147
Celková čítanosť: 492000x
Priemerná čítanosť článkov: 3347x

Autor blogu

Odkazy