Založ si blog

Socializmus vydržal 40 rokov. Why Gurtler?

Niekedy dávno som sa zamýšľal prečo socializmus vydržal 40 rokov? Stále som počúval, že vonkajšie faktory okolo Slovenska, geopolitická situácia, moc ZSSR a komunistov boli tými dôvodmi prečo ten režim vydržal tak dlho.

Dnes po 20 rokoch demokracie, keď chodím medzi ľudí v súvislosti s komunálnymi voľbami začínam o tom pochybovať. Väčšine ľudí je všetko úplne jedno. Chcú mať iba POKOJ a prácu a hry. Tak ako za socializmu.

Ľuďom v princípe asi veľa netreba. Najesť sa, isť do roboty, sem tam si zasúložiť, pozerať TV, pohrať sa s deťmi dokiaľ sú malé a to je všetko.

jednota ľudi zvíťazila...chceme chlieb, hry a pokoj

jednota ľudi zvíťazila...chceme iba chlieb, hry a POKOJ dnes...si trápny gurtler s tým čo robíš

Žiadne ambície, žiadna túžba po zmene, žiadna vízia dosiahnuť alebo vymyslieť niečo výnimočné, nové, dobré, veľkolepé. Pracovať len toľko koľko treba a musím. Nevykonávať viac ako úplne bežné fyziologické potreby, mať kúsok zábavy a pokoj. Tieto bežné činnosti môžu ľudia robiť teraz, mohli ich robiť aj za socializmu a keby tu bola tvrdá diktatúra, kráľovstvo, partokracia, akýkoľvek iný režim, aj tak je by to ľuďom v princípe asi bolo jedno.

demokratický štát je to čo sme chceli...chlieb, hry a POKOJ

demokratický štát je to čo sme chceli...chceme iba chlieb, hry a POKOJ dnes...si trápny gurtler s tým čo robíš

Za socializmu skoro všetci chodili na záhradky. Teraz skoro všetci chodia do nákupných centier a pozerajú IQ zvyšujúcu TV.

V krčme nadávajú tak isto ako pred 20timi rokmi. Teraz nahlas, vtedy potichu.

Komunisti keby povolili kus kapitalistickej zábavy a dali ľuďom farebné TV a viac škodoviek by boli pri moci asi doteraz.

V podstate dnes už ani nechápem ako v tom 89 mohla nastať revolúcia a ľudia vyšli do ulíc. Na východ síce prišla „velvet revolution“ s meškaním cca. 10 dní ale ľudia aspoň vyšli do ulíc.

Dneska a najbližších pár rokov do ulíc nevyjde nikto.

Ľuďom stačí chlieb a hry. Na koláče treba robiť viac a to sa chce len niektorým a hry dávajú v TV, na Nete, netreba nič vymýšľať. Ak máme euro na pivo, čo vždy máme, ešte lepšie, život gombička a môžeme ďalej nadávať.

ty vole...to je jaké trápne? ísť do ulíc pre dobrú vec? Dajte POKOJ. Chceme chlieb, hry a POKOJ

ty vole...to je jaké trápne? ísť do ulíc pre dobrú vec? Dajte POKOJ... chceme iba chlieb, hry a POKOJ dnes...si trápny gurtler s tým čo robíš

Načo? Prečo?

Ľuďom nevadí, že

Ukradol, vytuneloval niekto štátny majetok, ktorý tvorili generácie?

Prišli o akcie z prvej vlny kupónovej privatizácie?

Museli zaplatiť za druhú vlnu kupónovej privatizácie?

Zdražela elektrika, vodné, stočné, plyn, maslo atď.?

Politici klamú a stále ich opäť a opäť zvolia?

Klamstvo a podvod, nedodržiavanie termínov a dohôd sú bežná prax?

Áno, väčšine ľudí to asi nevadí..

A tým čo to vadí? Tak tí sú divní, trápni.

Vypočul som si za tých pár dní od ľudí, ktorí pri pive riešia nič, už veľa múdrych myšlienok, najmä ako sa niečo nedá, nejde to a nemám šancu.

Akí sú teda Slováci?: „Závistliví? Túžiaci málo pracovať a mať pohodlie bez práce a pokoj? Bez ambícii? Vyhovárajúci sa na všetko okolo a všetkých okolo?“

Nehodnotím akí sú Slováci lebo načo už aj. Dakedy mi bolo povedané, že som bárz múdry. Teraz mi pre zmenu povedali, že som trápny.

Pravdu? jakú pravdu? dajte POKOJ s pravdou. chceme iba chlieb, hry a POKOJ

Pravdu? jakú pravdu? dajte POKOJ s pravdou. ...chceme iba chlieb, hry a POKOJ dnes...si trápny gurtler s tým čo robíš

Trápny je človek, ktorý chce zmenu. Trápny je človek, ktorý nemusí chodiť do práce ale robí. Trápny je človek, ktorý vstane a chce niečo dobré pre komunitu ľudí okolo vykonať, hoc by mohol celý deň ležať na posteli, čakať na dividendy a úroky a kašlať na všetko a všetkých okolo.

Hm, asi som trápny…

foto použité zdroj: anc, pravda, tvnoviny, net

Vymazané blogy

25.01.2012

Vymazané blogy Áno bratia a sestry v Kristu na Slovensku. Ozývam sa ku Vám po dlhej predlhej dobe na mediálnom nosiči pravdy nepravdivej farizejskej nie preto, že chcem, ale preto, že musím. Lebo pravdu vždy treba hovoriť aj keď Farizeji a Judáši (Fajovia) Vám napriek a naprieky robiť budú. Po upozornení od fanúšikov mojich som sa pozrel na môj blog pravdy, kde som publikoval [...]

Košický diamant žije a prežije

26.02.2011

aj nepriazeň pravdy, nepriateľov pravdy a iných Farizejov a Judášov. Ocitli sme sa na blackliste pravdy ako ste si už (ne) priatelia KassaDiamondu určite všimli. Je tomu už temer mesiac. Aby sme Vám priatelia pravdy pravdiví a aj iní teda objasnili, že čo, prečo, načo, začo a aj na základe Vašich dopytov, že prečo to tak skončilo, tak uverejňujeme tento blok atak a ako [...]

Pet fľaškou KassaDiamondu nie na porsche ale s Phil Collinsom

30.01.2011

Áno priatelia, košický diamant aj v časoch zimy a nepriazni počasia robí na Slovensku neobvyklé veci. btw. vo Švajčiarsku je to bežné. Dneska uplynulo 60 rokov od úmrtia Ferdinanda Porsche a zároveň tiež 60 rokov od narodenia Phila Collinsa. Tieto dve udalosti presvedčili wodcu, aby sme ho presvedčili a povozili sa všetci priatelia pravdy na wodcovom kabriolete, zababušení, [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

vladimirgurtler

o práve a spravodlivosti, ekonomickej kríze, budúcnosti ľudstva, a o iných obyčajných neobyčajných veciach, či ľuďoch. V predvečer 7.septembra 2010 bola podpísaním DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE založená platforma nezávislých občanov 7statočných a stal som sa jej hovorcom. Ako nezávislý kandidát za 7statočných som bol Košičanmi v komunálnych voľbách dňa 27. novembra 2010 zvolený za poslanca miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Sever. 7statocnych.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 147
Celková čítanosť: 491975x
Priemerná čítanosť článkov: 3347x

Autor blogu

Odkazy