Založ si blog

Slnko nad Košicami a mraky nad Pchjongjangom

Je piatok, 26. novembra 2010 a v Košiciach je pekný slnečný deň.

Podľa predpovedí meteorológov zo stredy malo v piatok snežiť.

Nesneží. Pomýlili sa.

Tak ako sa v stredu pomýlila bývalá kandidátka Republikánskej strany na viceprezidentku Sarah Palinová a bývalá guvernérka štátu Aljaška v stanovisku k aktuálnemu napätiu na Kórejskom polostrove a povedala, že  „samozrejme, musíme stáť pri našich severokórejských spojencoch“.

Ľudia sú omylní a robia chyby. Lebo väčšina ľudí nie sú stroje, ktoré šĺapú bez chýb. Teda aspoň väčšina strojov počas záručnej doby taká bezchybná je. .

Ľudia premýšľajú, dumajú, sú ovplyvniteľní rôznymi pocitmi, dojmami a mnohými racionálnymi, ale najmä iracionálnymi vecami.

Nad Pchjongjangom, ktorý je v poslednej fáze agónie režimu sa sťahujú mraky. Mraky stíhačiek amerických priateľov a juhokórejských bratov, ktorí buď násilne pomôžu koncu svinského komunistického režimu alebo to nechajú tak.

V Košiciach je pekne a slnečno.

Nesneží. Zajtra je sobota. V ten deň sa pracuje iba v Južnej a Severnej Kórei, ale nie na Slovensku.

Máme sa fasa. V sobotu nerobíme. Máme už skoro šicko a škaredé mraky sú až hen tam  v Pchjongjangu.

Som zvedavý, aká bude obloha v Košiciach v nedeľu. Niektorí tvrdia, že bez mrakov a modrá. Iní pre zmenu tvrdia, že na oblohe sa zjaví červená žiarivá hviezda, ktorá vraj až spáli našu košickú zem.

Ostatným statočným, ktorí už rezignovali je to jedno. V nedeľu pôjdeme do kostola ako sa sluší a patrí. Vypočuť si pánka farára a pozrieť sa na judášov a farizejov ako sedia v prvých laviciach a ďakujú pánbožkovi, že v sobotu bolo také počasie, že väčšina Košičanov sa napriek svojmu kresťanstvu postavila k veciam veréjnym ako správni ortodoxní židia.

Pre našich ortodoxných židovských priateľov v piatok večer so súmrakom začína shabat  a končí sa v sobotu večer opäť za súmraku. V sobotu – deň SHABATu židia navštevujú synagógu, kde sa modlia. Počas shabatu – v SOBOTU nepracujú, nevaria, neupratujú, necestujú ale venujú sa rodine a deťom, čítajú si a podobne.

Niekedy máme so židmi spoločného viac ako si myslíme.

Ja osobne by som si v sobotu želal dobrý, silný košický vietor.  Konečne by sa obloha v Kasse trošička prečistila od zvláštneho smogu, nielen z komínov VSŽ, resp. US Steel. A to všetko nezávisle od predpovedí meteorológov.

Vymazané blogy

25.01.2012

Vymazané blogy Áno bratia a sestry v Kristu na Slovensku. Ozývam sa ku Vám po dlhej predlhej dobe na mediálnom nosiči pravdy nepravdivej farizejskej nie preto, že chcem, ale preto, že musím. Lebo pravdu vždy treba hovoriť aj keď Farizeji a Judáši (Fajovia) Vám napriek a naprieky robiť budú. Po upozornení od fanúšikov mojich som sa pozrel na môj blog pravdy, kde som publikoval [...]

Košický diamant žije a prežije

26.02.2011

aj nepriazeň pravdy, nepriateľov pravdy a iných Farizejov a Judášov. Ocitli sme sa na blackliste pravdy ako ste si už (ne) priatelia KassaDiamondu určite všimli. Je tomu už temer mesiac. Aby sme Vám priatelia pravdy pravdiví a aj iní teda objasnili, že čo, prečo, načo, začo a aj na základe Vašich dopytov, že prečo to tak skončilo, tak uverejňujeme tento blok atak a ako [...]

Pet fľaškou KassaDiamondu nie na porsche ale s Phil Collinsom

30.01.2011

Áno priatelia, košický diamant aj v časoch zimy a nepriazni počasia robí na Slovensku neobvyklé veci. btw. vo Švajčiarsku je to bežné. Dneska uplynulo 60 rokov od úmrtia Ferdinanda Porsche a zároveň tiež 60 rokov od narodenia Phila Collinsa. Tieto dve udalosti presvedčili wodcu, aby sme ho presvedčili a povozili sa všetci priatelia pravdy na wodcovom kabriolete, zababušení, [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

vladimirgurtler

o práve a spravodlivosti, ekonomickej kríze, budúcnosti ľudstva, a o iných obyčajných neobyčajných veciach, či ľuďoch. V predvečer 7.septembra 2010 bola podpísaním DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE založená platforma nezávislých občanov 7statočných a stal som sa jej hovorcom. Ako nezávislý kandidát za 7statočných som bol Košičanmi v komunálnych voľbách dňa 27. novembra 2010 zvolený za poslanca miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Sever. 7statocnych.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 147
Celková čítanosť: 491598x
Priemerná čítanosť článkov: 3344x

Autor blogu

Odkazy