Košický diamant a hystéria okolo smrti advokáta

10. novembra 2010, vladimirgurtler, Nezaradené

K smrti JUDr. Ernesta Valka sme sa už včera vyjadrili: R.I.P. a tak či tak, škoda každého múdreho a vzdelaného Slováka, ktorý odíde na druhý svet skôr, ako v deň, keď by odišiel prirodzenou cestou a JUDr. Ernest Valko múdrym a vzdelaným Slovákom nepochybne bol

http://vladimirgurtler.blog.pravda.sk/2010/11/09/kosicky-diamant-a-smrt-ernesta-valka/

Avšak.

Spoločné stanovisko košického diamantu k hystéria médií a štátnych predstaviteľov okolo smrti advokáta, že vraj je to útok na štát, demokraciu atď.:

Advokát je advokát. Skoro všetci vieme o čom advokácia je. A kto nevie, tak nech sa pozrie na 100 najlepších advokátov na Slovensku, aké majú domy a autá a mal by pochopiť. Tie domy a autá, skoro všetci nemajú za to, že robili PRO BONO služby pre ľudí. Pracovali a pracujú za peniaze, mnohí za veľké peniaze a s tým spojené riziko. Vedia to advokáti a vedia to aj ich klienti. Takže tak.

Teraz to brutálne, ale brutálne preženiem a v žiadnom prípade sa nechcem dotknúť príbuzných pozostalého a ani pamiatky Dr. Valka, ale skonštatujem náš názor:

Až začnú na Slovensku vraždiť sudcov a prokurátorov ako bol Giovanni Falcone v Taliansku, tak vtedy nech začnú média a vládni predstavitelia vykrikovať o ohrození štátu. V ten deň sa totiž ukáže, že niekto asi skutočne začal bojovať za právo a spravodlivosť na Slovensku.

Dokiaľ vraždia advokátov, tak to môže, ale vôbec nemusí znamenať, že spravodlivosť, právo a štát sú ohrozené.

Úprimnú sústrasť rodine Dr. Valka, ale aj všetkým, ktorých blízki zomreli v pondelok a správa o ich smrti nevyšla v novinách, TV ani na internete.