Slnko nad Košicami a mraky nad Pchjongjangom

26. novembra 2010, vladimirgurtler, Nezaradené

Je piatok, 26. novembra 2010 a v Košiciach je pekný slnečný deň.

Podľa predpovedí meteorológov zo stredy malo v piatok snežiť.

Nesneží. Pomýlili sa.

Tak ako sa v stredu pomýlila bývalá kandidátka Republikánskej strany na viceprezidentku Sarah Palinová a bývalá guvernérka štátu Aljaška v stanovisku k aktuálnemu napätiu na Kórejskom polostrove a povedala, že  „samozrejme, musíme stáť pri našich severokórejských spojencoch“.

Ľudia sú omylní a robia chyby. Lebo väčšina ľudí nie sú stroje, ktoré šĺapú bez chýb. Teda aspoň väčšina strojov počas záručnej doby taká bezchybná je. .

Ľudia premýšľajú, dumajú, sú ovplyvniteľní rôznymi pocitmi, dojmami a mnohými racionálnymi, ale najmä iracionálnymi vecami.

Nad Pchjongjangom, ktorý je v poslednej fáze agónie režimu sa sťahujú mraky. Mraky stíhačiek amerických priateľov a juhokórejských bratov, ktorí buď násilne pomôžu koncu svinského komunistického režimu alebo to nechajú tak.

V Košiciach je pekne a slnečno.

Nesneží. Zajtra je sobota. V ten deň sa pracuje iba v Južnej a Severnej Kórei, ale nie na Slovensku.

Máme sa fasa. V sobotu nerobíme. Máme už skoro šicko a škaredé mraky sú až hen tam  v Pchjongjangu.

Som zvedavý, aká bude obloha v Košiciach v nedeľu. Niektorí tvrdia, že bez mrakov a modrá. Iní pre zmenu tvrdia, že na oblohe sa zjaví červená žiarivá hviezda, ktorá vraj až spáli našu košickú zem.

Ostatným statočným, ktorí už rezignovali je to jedno. V nedeľu pôjdeme do kostola ako sa sluší a patrí. Vypočuť si pánka farára a pozrieť sa na judášov a farizejov ako sedia v prvých laviciach a ďakujú pánbožkovi, že v sobotu bolo také počasie, že väčšina Košičanov sa napriek svojmu kresťanstvu postavila k veciam veréjnym ako správni ortodoxní židia.

Pre našich ortodoxných židovských priateľov v piatok večer so súmrakom začína shabat  a končí sa v sobotu večer opäť za súmraku. V sobotu – deň SHABATu židia navštevujú synagógu, kde sa modlia. Počas shabatu – v SOBOTU nepracujú, nevaria, neupratujú, necestujú ale venujú sa rodine a deťom, čítajú si a podobne.

Niekedy máme so židmi spoločného viac ako si myslíme.

Ja osobne by som si v sobotu želal dobrý, silný košický vietor.  Konečne by sa obloha v Kasse trošička prečistila od zvláštneho smogu, nielen z komínov VSŽ, resp. US Steel. A to všetko nezávisle od predpovedí meteorológov.