Sulík znížil platy našim poslancom a klamstvá novinárov

2. decembra 2010, vladimirgurtler, Nezaradené

Najprv som kukal jak puk a potom som si to prečítal.

V „maximálne serióznych“ novinkách – Hospodárskych novinách /hnonline.sk/ uverejnia článok s titulkom: Sulík znížil platy našim poslancom. Viac: http://hnonline.sk/slovensko/c1-48421990-sulik-znizil-platy-nasim-poslancom

Každý, kto nemá iq hojdacieho koníka vie, že takéto niečo pán Sulík urobiť nemohol, ale môžu tak urobiť len a len poslanci Národnej rady Slovenskej republiky, ak zmenia príslušné právne predpisy.

Nadpis článku však dokáže veľa. Nadpis – titulok v štýle alá NEW Čas dokáže divy a Hospodárske noviny len potvrdzujú, čo som písal už dávno, bez ohľadu na doleuvedený zdroj TASR.

http://vladimirgurtler.blog.pravda.sk/2010/09/23/ako-novinari-urobili-sulika-a-ako-sulik-robi-novinarov/

Denníku Hospodárske noviny, tváriacemu sa maximálne seriózne, by sa takéto keksy nemali stávať.

Buď je to neschopnosť alebo ide o zámer. Alebo? Who Knows?

Aký však rozdiel v porovnaní s článkom na našej pravde pravdivej: http://spravy.pravda.sk/poslanci-si-odsuhlasili-znizenie-platov-ffs-/sk_domace.asp?c=A101202_182657_sk_domace_p29

Vidíte priatelia pravdiví, ako sa dá s málinkom manipulovať s davmi? Jednoduchou zmenou titulky dosiahnete vééééééééééľmo veľa. Titulkom môžte povedať pravdu, nepovedať úplnú pravdu alebo priamo zaklamať.

Čo urobili hnonline.sk s titulkom priatelia pravdiví ?

Šak preto aj košický diamant dáva do titulkov dobré názvy. Akurát, že my neklameme a nepodvádzame.

Blok sa snažil poukázať ako dokážu novinári ovplyvňovať verejnú mienku. Neriešil nič iné nateraz a vďaka INTERNETU, viete relatívne rýchlo a ľahko odhaliť podvod a klamstvo a je jedno či novinára alebo politika. Takéto odhalenie(ia) prináša(jú) so sebou isté riziká, ale ak ste pevne presvedčený o pravde rovnako ako o pevnosti diamantu, niet sa čoho obávať.

PRAVDA vždy ZVÍŤAZÍ. Len niekedy jej to trvá roky, desaťročia či storočia.