Založ si blog

7statočných pozýva Košičanov

na II. zasadnutie Miestneho zastupiteľstva MČ Košice – Sever, ktoré sa uskutoční dňa
27. januára 2011 (štvrtok) o 15:00 hod. v priestoroch Technickej univerzity v Košiciach, Letná 9
Hlavná budova, blok B, poslucháreň P 27

7statočných bude jasne a dôrazne požadovať od starostu, prednostu, resp. aj iných úradníkov odpovede minimálne na tie tieto body, že prečo? :

A.
1. Ihriská, parkoviská a komunikácie sú v dezolátnom stave, ale zvýšenie na ich údržbu o 40 000 Eur tomu zásadne nepomôže. Potrebovali by minimálne 100 tis. Eur.

2. Zrušenie kultúrnych aktivít pre seniorov asi nie je najlepšie riešenie, ale 0 Eur na športové aktivity je úplne nevhodné.

3. Podporná činnosť, teda správa mestskej časti v položkách Miezd, platov, odmien a odvodov zamestnancov mestskej časti je navrhnuté dokonca zvýšenie zo 426 na 427 tis. Eur je v súčasnej finančnej situácii nereálna.

4. Podobne je to aj s nárastom spotreby na materiál, interiérové vybavenie, prevádzku strojov a pod. z 18,6 tis. Eur na 20 tis. Eur.

5. Reprezentačné náklady vo výške 4 000 Eur by bolo vhodnejšie použiť na podporu kultúry alebo športu detí a mládeže.

6. Na Ostatné služby súvisiace s prevádzkou mestského úradu je navrhované zvýšenie z 18 tis. Eur na 39,5 tis. Eur . Pripomína to úplné mrhanie finančnými prostriedkami.

7. Napriek použitému programu MS Excel je vo výdavkovej časti programového rozpočtu Mestskej časti súčet na niekoľkých miestach zle vyčíslený, teda napríklad celkové číslo na Podpornú činnosť podľa návrhu je 602 941 namiesto skutočnej hodnoty 606 941 Eur.

B. Súhlasíme so znížením odmeňovania poslancov MZ.

C. Máme pripravených aj pár ďalších otázok, takže veríme že kompetentní budú na ne relevantne odpovedať na mieste samom.

D. Budeme požadovať aj splnenie jedného z bodov volebného programu 7statočných a to bod 2: Paušálne zníženie počtu úradníkov a/alebo ich platov o najmenej 17 %.

Máme za to, že 17 % zníženie bude znamenať veľa pre občanov a funkčnosti úradu sa to vôbec nedotkne.

Očakávame mimoriadne zaujímavé zasadnutie a preto si občania Košíc, nenechajte ujsť príležitosť nahliadnuť ako sa nakladá s financiami z Vašich daní.

S úctou,

JUDr. Vladimír Gürtler
hovorca platformy nezávislých občanov
7statočných
www.7statočnych.sk

Vymazané blogy

25.01.2012

Vymazané blogy Áno bratia a sestry v Kristu na Slovensku. Ozývam sa ku Vám po dlhej predlhej dobe na mediálnom nosiči pravdy nepravdivej farizejskej nie preto, že chcem, ale preto, že musím. Lebo pravdu vždy treba hovoriť aj keď Farizeji a Judáši (Fajovia) Vám napriek a naprieky robiť budú. Po upozornení od fanúšikov mojich som sa pozrel na môj blog pravdy, kde som publikoval [...]

Košický diamant žije a prežije

26.02.2011

aj nepriazeň pravdy, nepriateľov pravdy a iných Farizejov a Judášov. Ocitli sme sa na blackliste pravdy ako ste si už (ne) priatelia KassaDiamondu určite všimli. Je tomu už temer mesiac. Aby sme Vám priatelia pravdy pravdiví a aj iní teda objasnili, že čo, prečo, načo, začo a aj na základe Vašich dopytov, že prečo to tak skončilo, tak uverejňujeme tento blok atak a ako [...]

Pet fľaškou KassaDiamondu nie na porsche ale s Phil Collinsom

30.01.2011

Áno priatelia, košický diamant aj v časoch zimy a nepriazni počasia robí na Slovensku neobvyklé veci. btw. vo Švajčiarsku je to bežné. Dneska uplynulo 60 rokov od úmrtia Ferdinanda Porsche a zároveň tiež 60 rokov od narodenia Phila Collinsa. Tieto dve udalosti presvedčili wodcu, aby sme ho presvedčili a povozili sa všetci priatelia pravdy na wodcovom kabriolete, zababušení, [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

vladimirgurtler

o práve a spravodlivosti, ekonomickej kríze, budúcnosti ľudstva, a o iných obyčajných neobyčajných veciach, či ľuďoch. V predvečer 7.septembra 2010 bola podpísaním DEKLARÁCIE pre nové KOŠICE založená platforma nezávislých občanov 7statočných a stal som sa jej hovorcom. Ako nezávislý kandidát za 7statočných som bol Košičanmi v komunálnych voľbách dňa 27. novembra 2010 zvolený za poslanca miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Sever. 7statocnych.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 147
Celková čítanosť: 491896x
Priemerná čítanosť článkov: 3346x

Autor blogu

Odkazy